Anvendelse af kontaktlinser

Isætning af linser

Isætning af linser

Vil du gerne starte med at bruge kontaktlinser?
Hvis du aldrig før har brugt kontaktlinser, bør du først prøve nogle linser hos en optiker.

Optikeren anbefaler den linse, som passer bedst til dig og dine behov og lærer dig at passe og håndtere linserne korrekt. Når du har fået ordineret de linser, som du skal bruge, kan du nemt bestille dem online i stedet med store besparelser.

Kan man bruge f.eks. ugelinser i en længere periode end den vejledende tid?
Den anbefalede brugstid er fastsat, så de fleste brugere ikke mærker nogen markant forværring af komforten og virkning ved brug af kontaktlinserne.

Hvis du skifter linser i tide, øges sikkerheden. Risikoen ved at bruge linserne for længe varierer meget fra person til person.

Mange personer får hurtigt belægninger på linserne eller er ikke omhyggelige nok med rengøring og desinfektion. For disse personer øges risikoen hurtigt, hvis de bruger linserne for længe.

Kan man bruge endagslinser i flere dage?
Den største fordel ved endagslinser er, at man overhovedet ikke behøver at rengøre dem. Hver dag bruger du nye friske linser.

Hvis du bruger endagslinser mere end en dag, skal de rengøres og desinficeres. Mange, som kun har brugt endagslinser, ved ikke tilstrækkeligt om korrekt rengøring af linserne, og så øges risikoen markant.

Som kunde har man typisk købt denne type af linser for, at det skal være enkelt, sikkert og bekvemt. Hvis man begynder at rengøre og anvende linserne flere gange, så mister man fordelen ved denne type af linser.

Kan man sove med kontaktlinser, som ikke er beregnet til det?
Mange brugere af kontaktlinser sover med linser, som ikke er udviklet til det formål.

Det kan f.eks. være, at du kommer sent hjem fra byen, og bare falder i søvn. Risikoen for infektioner og betændelser øges kraftigt, hvis man sover med linser, som ikke er beregnet til det.

Hvis man gør det ofte, så belastes øjnene kraftigt, hvilket kan medføre skader på lang sigt. Hvis man en sjælden gang sover med linserne, er der ikke særlig stor risiko for, at der sker noget alvorligt, men det føles dog ofte ubehageligt, når man vågner.

Vi anbefaler, at du køber dine kontaktlinser her:

>>Se billige forhandlere af linser på nettet her